onsdag den 23. februar 2011

Mine overvejelser part 2.

Alle råder til at træne mindst 30 minutter hver dag. Ingen skriver dog, hvor intens denne træning hver dag skal være. Når man så leder på nettet efter et træningsprogram, så er de stort set alle baseret på løb. ”Kom i form til 5 km.” eller ”Løb 10 km efter 12 uger” osv. Det fælles for alle disse programmer er, at de er bygget med hvileperioder. Eksempelvis så løbes der hver anden dag og hver anden dag holdes fri, så kroppen kan restitueres. Det vil sige, at ingen af disse programmer kan bruges til at træne 30 minutter hver dag.
Man må heller ikke lave det samme hver dag. Hvis du laver det samme og det samme hver dag, så kører du træt i det, og samtidig nedbryder du de muskler du træner – med mindre du træner i så lav en intensitet, at det alligevel ikke hjælper. Derfor skal man finde mindst tre forskellige træningsmetoder, og helt metoder, som træner forskellige muskelgrupper og enten giver konditionstræning eller muskel-styrke træning. Med tiden kan man måske overveje at melde sig ind i en klub, men få nu grundformen på plads først. Hvis du ikke er forberedt, så er 90 minutters fodboldkamp meget hårdt – du vil nok ikke kunne gå de næste par dage derefter – og det var jo ikke meningen.
Prøv se hvad du har af muligheder i nærområdet, uden at du skal ud og køre alf for langt efter det – for så kommer du ikke af sted efter bare to uger. Prøv at afveksle løb, svømning, cykling, muskel, løb, svømning osv. Prøv også at tænke på den dag, hvor det øs-regner eller er minus 8 grader koldt – hvad gør du så? Svaret er træningscenter og/eller svømmehal. I træningscenter kan du også lave konditionstræning på løbebånd (måske bare gå en tur på båndet) eller tage en tur på kondicyklen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar